29 oktober 2011 gekostumeerd Halloweenfeest: Freakshow



 29 oktober 2011 gekostumeerd Halloweenfeest: Freakshow

De fantasierijke, duistere Halloweenfeesten van Amsterdam Spook zijn al jaren enorm populair in Amsterdam. Met trots kondigt Spook aan dat dit jaar het gekostumeerde feest, dat eerder in Boom Chicago werd gehouden, nu plaats zal vinden op een nieuwe locatie: De Odeon te Amsterdam. De roemruchte verkleedparty – met dit jaar ‘Victoriaanse Freakshow’ als thema – vormt het hoogtepunt van het tweede jaarlijkse Amsterdam Halloween Festival.
Thema
In de tijd dat courtisanes zich in korsetten snoerden, notabelen hoge hoeden droegen en mobiele telefoons nog werden aangedreven door stoom, was het tentoonstellen van freaks een verfijnde vorm van amusement. In deze rariteitenkabinetten kon men zich vergapen aan menselijke abnormaliteiten, variƫrend van de Vrouw met de Baard tot degenslikkers, aapmensen, de Olifantman, volledig getatoeƫerde mensen, tweekoppige koeien, de Levende Torso en hermafrodieten.
Met een programma boordevol mismaakte dj’s, creatieve optredens en aanstootgevende acts, is het thema van het beruchte Halloweenfeest dit jaar een eerbetoon aan de freakshows uit het Victoriaanse tijdperk.
Dresscode
Een kostuum is verplicht en alles is toegestaan. Kom in je beste Halloweenpak of WEES EEN FREAK. Thema-inspiratie: circusfreak, Victoriaans, verstotene uit een rariteitenshow, gemuteerde kermisklant, neo-Vaudeville, en het geweldige STEAMPUNK. Dos je uit als levend schaakbord, de harigste mens ter wereld, tweeslachtig wezen, aftandse nar, bloedzuigende spreekstalmeester, drankzuchtige clown, dwaling der natuur, of als gezombificeerde circushermafrodiet met een paar ledematen teveel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je inspireren door Freaks (1940), Carnivale, Freakshow, Edward Scissorhands, Brazil, The Elephant Man, De Klokkenluider van de Notre Dame, Dracula, Frankenstein of Lady Gaga. En er is cash voor creatievelingen! Degene met de origineelste outfit, de drager van het meest toepasselijke themakostuum en de best verklede groep maken kans op een geldprijs van meer dan 500 euro.
Korting
Alternatief Kostuum geeft een korting van 10% op je outfit.
Meer info: www.halloweenamsterdam.com
Onze Halloweendepartment

Reacties